Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 12:14 - Видения със затворени очи
Автор: bagatur Категория: Лични дневници   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.01.2019 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  След поредната доза новинарско облъчване, след поредното късно шоу и поредното криминале в малките часове...заспивам.След кратка дрямка се събуждам със затворени очи.И мисля. И виждам.
  Мисля си за нас, българите.
  За това, колко сме талантливи.
  За това, колко сме красиви.
  И умни.
  И как веднъж не се оказахме виновни за нещо.
  Как все някой ни е крив за неуспехите, за проблемите, за безпаричието..
  И някак си не мога да намеря доказателства за такива твърдения.
  А за обратното...има. И ги виждам.
  За таланта.
  Ние сме малък, но музикален народ. Оказва се, че певци от страни с много странни езици/ например Финландия /, успяват да продадат успешно свои песни, изпълнители и групи на световните музикални сцени, а ние не можем. Финландия е с по-малко население от България и никой друг народ не и разбира езика. Съвременното поколение обаче знае кои са HIM, Nightwish, RASMUS...И ги слуша. Да не говорим за Евровизия. Боли...
 За красотата.
  Малкият Гибралтар има своя Мис Свят за 2009 година. Населението на Гибралтар е 34400 души..Колкото Петрич. Ние се бием в гърдите гордо с  "шестата в света". 
   За ума.
   Не мога да открия никъде в мрежата завод за производство на български телевизори, хладилници, компютри...А имахме. И крушки за лампи вече не правим. Вижте какво произвежда Словакия. По-малко са от нас.
   За образованието.
   По поредната програма се отпускат няколко милиона лева за ограмотяване на деца от един етнос. Няма лошо. Но...те са завършили начално и дори основно образование, а не могат да четат. Който може - да ми обясни как става така.
  За заплатите.
  Как така ,ако работодателят плаща над минималната заплата, ще фалира? Значи икономически нерентабилно е организирал бизнеса си. Или извива ръце. Или лъже.
   За държавните служители.
    Всеки е започнал работа с ясното съзнаие , че е "хванал Господ за шлифера". Облаги, осигуровки, 20 заплати...Никъде не е упоменато, че заплатата му ще расте с N процента годишно. И хоп-завижда на някой сектор от друг бранш и започва да плаши- протести, пиене на вода, пушене на цигари...
  Уважаеми държавни служители-когато в частния сектор работникът не си харесва заплатата, той ... си сменя работата. Няма кой да му даде повече ,ако няма откъде. 
  Не съм прочел недоволни полицаи и митничари да напускат системата заради ниско заплащане. А е логично. 
  За политиците.
  Ами каквито сме ние, такива са и те. И когато не ги харесваме, признаваме, че не харесваме себе си. Ние сме ги създали, образовали и избрали. Не сме много умни, ако само след няколко месеца установим, че "не стават"...
   За себе си няма да кажа нищо.
   И аз съм като вас. 
   



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bagatur
Категория: Лични дневници
Прочетен: 159033
Постинги: 130
Коментари: 42
Гласове: 242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031