Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 10:38 - РАНОБУДНИ НЕИЗМИСЛИЦИ
Автор: bagatur Категория: Лични дневници   
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.03.2017 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 1. НЕ ПИТАЙ ЗА ЛУДОТО - ТО САМО ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ

Ако делата ви са блокирани от чиновници, служители и администратори в общински и държавни институции и все още  се колебаете какво да мислите  за работещите  в тях, идете пред сградата на някое учреждение  и извикайте силно и ясно няколко от обидните  квалификации, които се въртят в главата Ви ! Ако Ви арестуват, не питайте "защо" ? Ясно е . Вие сте прав ! Този, който ги е пратил, вероятно е "вашият човек", олицетворяващ всичко онова, което сте успели  и още не сте успели да им кажете. Вероятно е самият им шеф !

2.ХАЙ  ДЕФИНИШЪН  КАРТИНА БЕЗ ЗВУК

Понякога се шегуваме , че като се знаем какви сме инженери и учители, направо ни е страх да идем на лекар ...Наскоро чух един "д-р" да произнася такова слово от висотата си на администратор от национален мащаб, че въпреки няколкото обидни епитета, които веднага му лепнах , останах дълбоко удовлетворен от факта, че точно този човек не ни лекува !Може да е тъп администратор и лош оратор, но поне не е пряко отговорен за здравето и живота на избирателите си. А щом не го е срам, нека  се кичи с "д-р" . Дали е чел  Бранислав Нушич?

3.ЦИГАНИЯТА СЕГА РОМАНИЯ ЛИ Е ?

Опитвам се да намеря основателна причина да заменя съществителното "циганин" с по-творческото "ром". Обаче...ромите са също толкова крадливи, неграмотни и обществено неадаптивни като циганите. Те не желаят да живеят в среда, в която не доминират и не се чувстват недосегаеми. Ромите бият лекарите, за да докажат , че са "яки" и не им пука, бият учителките на децата си, защото се опитват да променят новото поколение и въобще нямат край циганиите им. В чужбина са българи, тук са турци. За тях просията не е работа , ама не е и кражба...Никога не са виновни. Това са  същите черти на хора, които познавам от петдесет години, само че са станали по-нагли и безцеремонни. А името...името не им пречи.Не името прави човека, а делата му. Все си е същата цигания. А и в Англия и Франция защо  не ги наричат роми ? И какво са ни виновни румънците...

4. НЕЩО  ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА

"Фейсбук" е  като огледало на душите ни. Постваме снимки, на които сме хубави, заели правилната поза и на място, което ще предизвика завист, материализирана с "лайкове". Вълнуваме се от неща, за които не ни пука извън мрежата. Ние сме и не сме ние. Но понякога истинското "аз" излиза на показ, независимо от усилията, които полагаме, за да го скрием зад думи и снимки. Така виждаме разгонени кучки, проповядващи морал и учещи децата ни, мераклии-котараци, нямащи нищо против да помъркат с някое "малко коте" или откровени хейтъри, търсещи повод да попсуват или проклетисват на воля, скрити зад анонимен профил.

Поздравяваме за рожден ден напълно непознати "приятели", но пропускаме да се обадим по телефона на истинските си такива.Този фейсбук е пълен с гьонсурати. Ние сме гьонсурати. Но...сме милиарди !!! Светът ни принадлежи! Важното е да плуваме по течението.

5. ДА ТЕ ОБИЧАТ НА ИНАТ

Казват, че когато царят / държавата/ ти люби майката , няма на кого да се оплачеш !Но явно и в любенето държавата не я бива, след като за двадесет и шест години се стопихме с повече от два милиона. Годишно се раждаха по около 115 000 деца, а сега само 65 000. От които 30 000 не се припознават като българи. Значи ли това, че държавата люби повече малцинствата ? Едва ли.  Като виждам по колко деца имат, ясно е, че  те се занимават с това денонощно и ако някой се опита да ги замести в тази им дейност, най-много да се окаже между "чука и наковалнята" ! Значи държавата люби само нас, а българските граждани от циганските махали любят държавата, та я късат ! Любов необяснима.

6.АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ

Виждам деца да рецитират по телевизиите пред паметника на братята Кирил и Методий. Да, ама след като поляците от посолството им в София ни показаха как се прави това за България. Все някой ли ще ни учи как да си обичаме страната. Защото не се обичаме с държавата и живеем в ситуация на развод, като едната страна не дава свобода на другата. Все още по-силният доминира. А по-слабият отстъпва, емигрира и рецитира "Аз съм българче" ! Пред Статуята на свободата.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bagatur
Категория: Лични дневници
Прочетен: 159955
Постинги: 130
Коментари: 42
Гласове: 242
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930